tiistaina, syyskuuta 5

KL

Pari päivää on ehtinyt kulumaan edellisestä postauksesta ja sinä aikana olemme kerenneet siirtymään Enkelten kaupungista tänne Kuala Lumpuriin. Halusimme elämään hieman luksusta Thaimaan halpishotellin jälkeen, joten tulimme ensimmäiseksi yöksi Berjaya Times Squareen. Tämä on aivan mieletön kompleksi KL:n keskustassa, jossa on kaksi 42 kerroksen korkuista tornia, joissa on hotellihuoneita ja asuntoja. Tornien välissä on ostoskeskus ja sisätiloihin rakennettu huvipuisto, sekä katolla hulppeahko uima-allas. Tiistain käytämme asunnon etsintään ja voi hyvinkin olla, että päädymme ottamaan kämpän täältä Times Squarelta. Tulee 17,5 neliötä Kalliossa tuntumaan melko ankealta tämän jälkeen..

KL tuntuu kovin pieneltä verrattuna 10 miljoonan asukkaan Bangkokiin. Ihmisvilinää ei ole kadulla läheskään yhtä paljon eikä liikenne ole yhtä kaoottinen. Bangkokin keskustassakin oli parhaimmillaan kuusi kaistaa yhteensuuntaan. Sekään ei tosin riittänyt, sillä taksit ja tuktukit puikkelehtivat vähän väliä autojonojen välistä. Ruuhkasta ja kuskista riippuen taksimatkan kesto hotelliltamme keskustaan vaihteli puolen ja puolentoista tunnin välillä. Ehdimme nähdä kolme onnettomuutta neljän päivän aikana, vaikea uskoa ettei liikenteessä kuolisi päivittäin porukkaa.

Neljä yötä oli aika sopiva aika Bangkokissa, sillä hermoja alkoi koetella se, että länsimaalaisia koitetaan rahastaa joka käänteessä. Etenkin taksikuskien kanssa joutuu joka kerta vääntämään hinnasta. Vaikka jokaisen taksin päällä lukee ”Taxi-Meter”, niin suurin osa kuskeista ei suostu laittamaan mittaria päälle. Mittaria käytettäessä hotelliltamme pääsi keskustaan 70 Bahtilla, mutta yleensä kuskit koittivat nyhtää meiltä 200-300 Bahtia. Usein vasta noin viidennen kohdalle osuneen taksin kanssa pääsimme sopimukseen hinnasta. Vaikka kyse onkin vain parista eurosta, niin ei viitsisi maksaa ylihintaa joka kerta.

Visiittimme Nana Entertainment Plazaan, josta Jussi jo kirjoittikin oli melko shokeeraava kokemus. Sitä ei voi käsittää, jos ei ole itse käynyt valkoisena miehenä Bangkokin yöelämässä. Heti kun taksista nousee ylös, niin ympärillä vilisee maksullisia naisia. Jokaisella baarilla näytti olevan omat naiset palkkalistoilla, jotka koittavat repiä mukaansa, kun puikkelehtii eri terassien välistä. Tosin kun istuu johonkin baariin ja ei kiinnitä mitään huomiota ympärillä pyöriviin naisiin, niin ne tajuavat jättää rauhaan melko nopeasti. Takaisin hotellille lähtiessä jokainen taksikuski koittaa vielä väkisin viedä johonkin hieromalaitokseen.

Lisäilemme joitain kuvia, kunhan kerkiämme..