torstaina, lokakuuta 19

Singapore

Tulee melko hätäinen kirjoitus tähän väliin, sillä lähdemme noin tunnin päästä bussiasemalle. Matkaamme Hat Yaihin Thaimaan puolelle noin aamu kahdeksaan saakka. Siitä sitten jatkamme Trangiin, josta yhden nukutun yön jälkeen jatkamme luultavasti matkaamme Phi Phin saarella, joka on eräästä Bond-leffastakin tuttu. Matkaan tosin lähtevät tänään vain Eki, Jussi ja minä. Muut seuraavat perästä lauantaina, sillä kaikille ei saanut bussilippuja täksi päiväksi.

Kun muut saavuttavat meidät, niin suuntaamme Raya Yain saarelle opettelemaan sukelluksen alkeita neljäksi päiväksi. Kurssin jälkeen lienee vuorossa muutama päivä Phuketissa, joka lienee ihan siedettävä paikka tähän aikaan vuodesta, kun eurooppalaiset turistit eivät vielä ole liikkeellä. Ellei mitään kummempia kommelluksia satu, niin olemme KL:ssä taas maanantaina 30. päivä.

Viime viikonloppuna teimme pikaisen käynnin Singaporessa, jonne meni täältä bussilla noin seitsemän tuntia. Singaporeen mentäessä päin kaikki matkatavarat jopa läpivalaistaan. Malesiaan palatessa tullivirkailijat olivat sen verran väsähtäneen näköisiä, että eivät olisi katsettaan nostaneet, jos olisi kävellyt ohi valkoista jauhepussia kädessä heitellen.

Singapore oli kieltämättä mielettömän upea kaupunkivaltio. Se on periaatteessa kuin eurooppalainen kaupunki, mutta huomattavasti siistimpi ja vihreämpi, sillä puita on huolella istuteltu ympäriinsä. Fiilis Singaporen kaduilla kävellessä on aivan erilainen kuin KL:ssä tai Bangkokissa, koska rakennukset ovat liikekeskustaa lukuun ottamatta melko matalia, joten hahmottaa paremmin minne on kävelemässä. Brittien jälkeensä jättämä arkkitehtuuri ja kadun nimet tekevät myös Singaporesta aivan omanlaisensa kaupungin.

Ehdimme olemaan siellä tosin vain 24 tuntia, joka kului lähinnä kaupungilla kävellessä sekä elektroniikkaa shoppailessa. Matkaseurueemme nappasi mukaansa kolme iPodia sekä kaksi digikameraa. Etenkin iPodit olivat huomattavasti halvempia kuin Suomessa tinkimisen jälkeen. Itse tosin tyydyin ostamaan vain pari t-paitaa. Singapore teki kuitenkin sellaisen vaikutuksen, että siellä pitää ainakin kerran vielä päästä käväisemään. Ostovoimakorjatulla bkt:llä asukasta kohti Singapore on ihan Euroopan maiden tasolla: S'pore $28000 vs. Suomi $30000.

Vaihto alkaa huolestuttavasti lähenemään jo puoltaväliä, kursseista kolme viidestä on nyt tullut käytyä. Tämän väliviikon jälkeen on vielä kuusi viikkoa luentoja jäljellä. Joulukuun alkaessa porukamme luultavasti hieman hajoaa eri matkakohteisiin. Jussin ja mun olisi tarkoitus ehti käymään ainakin Singaporessa, Balilla, Thaimaassa ja ehkäpä Sipadanillakin sukeltelemassa.

Alla joitain kuvia Singaporen reissulta.